Вино DK-Intertrade Кагор «Монастирський рецепт».

Класика кагору: «16 на 16».
Переваги:кагор як він є!
Недоліки:дорожче інших марок

Кагор з молдавського регіону Вулканешти з класичною формулою 16 об'ємних часткою спирту на 16 грам цукру. Саме такі пропорції визначають справжній десертний кагор, виготовлений за традиційною методикою, коли в не повністю зброджений винний матеріал містить велику кількість виноградного цукру, додається винний спирт що б зупинити подальше бродіння і зберегти природні смакові якості натурального виноградного соку. Десертний кагор, це червоне кріплене вино з міцністю 16 об'ємних часткою спирту. На цьому тлі багато Кагор з фортецею тільки 12 об'ємних часток викликає певний сумнів. Адже щоб солодке вино не продовжувало подальше бродіння його фортеця штучно доводять до 16 градусів, при яких винні дріжджі припиняють свій процес. Кагор з вмістом алкоголю в 12 відсотків, по ідеї не може повністю припинити подальше бродіння, і це мимоволі наводить на думку, що таке вино ймовірно обробляється модними останнім часом і не дуже корисними для людського організму консервантами, такими як діоксид сірки. Вже щось багато розвелося на прилавках наших магазинів Кагор з фортецею в 12 градусів, хоча він повинен мати традиційні 16, а окремі сорти навіть 18 відсотків спирту. Виходить, що виробник економить на винному спирті, воліючи «травити» напій і нас з Вами діоксидом сірки. Це не є добре. Але в невеликих порціях напевно не так страшно.

Даний кагор «Монастирський рецепт» має всі характерні для гарного десертного кагору якості: сильний темно-рубіновий колір і прозорість, аромат перестиглих ягід, смак і післясмак, всі ці складові говорять про чудовий напій. Підвищена, порівняно з легкими сухими винами фортеця аніскільки не «грубить» і не псує своєрідний смак. Солодкість не настільки відчайдушна, і цілком допустима для десертного сорту. Пробка з кори натурального коркового дуба, але навіщось знебарвлена ??якимсь методом до дивного біло-блакитного кольору. Може це така нова технологія обробки матеріалу для пробок. Цікаво, що ніде на пляшці не проставлений штрих-код, або це такий своєрідний марткетінговий хід, який разом з цікавою полотняні «накидкою» на пляшці надає всьому виробу якийсь шарм ручної роботи.

Відкинувши всі незрозумілі питання, треба визнати, що дане вино є дуже гідним і прекрасні десертним сортом славних молдавських виноробів, які вже багато років випускають відомі і чудові кагор.

  •  

Відгуки: 1