Вино Chymos vkev viini MUSTAHERUKKA (чорна смородина)

фінське ягідне вино (+ фото)


Вино CHYMOS Vkev Viini MUSTAHERUKKA (чорна смородина) виробляє Фінляндія. Думаю, для різноманітності, спробувати таке ЗАМІСТЬ десерту - дуже навіть цікаво і приємно іноді. Замість десерту тому, що вино це - десертне. Та ще до того ж і міцне. Фортеця = 21% (див. фото).

І все-таки це не стільки вино, скільки - лікер. У всякому разі, відомі фінські лікери "Лаппоня" мало чим від цих вин відрізняються і мають точно таку ж фортеця - 21%.

Також спробувала і аналогічне обліпихова вино (найбільш з усіх схоже на вино, а не на настоянку або лікер) і чорничне вино. Виробник один і той же, бренд - теж, фортеця - однакова.

Про обліпихова фінське вино, відгук з фото тут: http://www.irecommend.ru/content/oblepikhovoe-vino-finskaya-ekzotika -foto

Про чорничне вино, всі ці вина було як мінімум - цікаво. Так от, вино Chymos vkev viini MUSTAHERUKKA (чорна смородина) з них - саме солодке. Хто любить солодкі напої - напевно сподобається. Кислятини в ньому немає зовсім. Але я солодке не дуже люблю, якщо це - напій. Тому для мене воно виявилося досить тяжким у вживанні. Буквально пила не як вино, не з келиха ... а як лікер - з маленької чарки, об'ємом 20 грам.

Крім цього, вино MUSTAHERUKKA (чорна смородина) має виразний смак чорної смородини, причому цілком природний, а не - хімозний. А також, якщо принюхатися, пахне теж, цілком помітна - смородиною ... чого не скажеш про такий же вини з чорниці.

На звороті пляшки (див. фото) є рецепт коктейлю на основі цього вина. Він на фінською мовою, але легко переводиться через перекладач "Гугл". А також на офіційному сайті виробника (зазначений на етикетці на пляшці (див. фото) є маса рецептів коктейлів їх цього вина. Всі вони не складні і легкі в приготуванні в домашніх умовах.

Оскільки вино десертне, то і вживати його зовсім малореально з рибою, сирами або м'ясом. Зате замість морозива або шоколаду - відмінний варіант. Правда я багато такого не зможу випити. Я навіть 150 грам стандартні не зможу. Але це - кому як, звичайно ...

Ну і в приготуванні кондитерських виробів, випічки, тортів, тістечок, воно звичайно для просочення - дуже підходящий варіант. Навіть думаю - найбільш підходящий.

Зауважу, вино п'ється як солодкий смородиновий напій, насиченого смаку. .. але сп'яніння наступає якось дуже швидко і при цьому - абсолютно непомітно. При цьому, спіртягі в роті зовсім не відчувається. Дуже делікатний і м'який ефект, досить незвичайний.

Ніяких побочек в здоров'ї немає. І а ранок немає, і через добу після вживання. Взагалі ніяких! У мене навіть на виноградні вина буває неприємне відчуття "нездоров'я" на ранок, але у випадку з усіма випробуваними фінськими ягідними винами, нічого подібного абсолютно не спостерігалося ... причому навіть не дивлячись на неабияку кількість цукру, що для мене - нонсенс, мій організм дуже неприємно реагує на неабияку кількість цукру.

Наглавном фото до відкликання-моя пляшка, пардон, але кращої якості фото в мережі не знайшлося ... Те, яке на сайті виробника - занадто було маленьким для розміщення тут.

Ціна в магазинах Фінляндії = близько 10 євро за пляшку об'ємом 0,75 літра

  •  

Відгуки: 4

вони його п'ють розведеним, мені б таке сподобалося
ой, Iruna, мені в голову це не прийшло - спасибі! Я пам'ятаю тільки, що майже вов сіх європейських ресторанах де я була, до вина подавали воду автоматично ... але не розбавляли ... помічала, що просто вино запивають водою. Ну ладно, треба буде спробувати разбавітьхоть не так солодко буде напевно.
Обожнюю як сухі вина, так і натуральні наливки та настоянки на ягодах і фруктах ... МММ ...